Meest gestelde vragen door genomineerden

Je bent deelnemer en hebt vragen over de verkiezing. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier nog niet tussen, neem dan via de contactgegevens onderaan deze pagina contact op met de organisatie.

1. Hoe kan ik meedoen aan de verkiezing of iemand nomineren?
Alle deelnemers konden zich tot eind juli 2021 gratis opgeven voor de verkiezing VriesVers Winkel van het Jaar 2021. De aanmelding is reeds gesloten. 

2. Wie mogen er op de winkels stemmen?
Iedereen in Nederland, vanaf 18 jaar, mag stemmen op een van de deelnemende winkels (en tevens op zijn of haar favoriete VriesVers Product van het Jaar 2021 en/of A-merk. 

3. Kunnen er meerdere deelnemers per gemeente zijn?
Jazeker, dat is geen enkel probleem.

4. Wat kan ik als deelnemer winnen?
De te winnen titel VriesVers Winkel van het Jaar 2021, per categorie, kan veel publiciteit opleveren! Daarnaast ontvangen beide winnaars (per categorie) een kunstzinnige Award tijdens het WinnaarsEvent op 14 oktober 2021. Tevens ontvangen de 2 winnaars ook een cheque van € 500,-. De ervaring leert dat het uitdragen van de titel kan leiden tot meer klanten, trotste medewerkers en meer (vriesvers) omzet. Ook de nummers 2 en 3 per categorie ontvangen een personeelscheque (ter waarde van resp. € 350,- en € 200,-).

5. Hoe worden de winnaars bepaald?
We werken dit jaar met 2 categorieën. De winnaars worden als volgt bepaald: de deelnemer met het hoogste gemiddelde cijfer en met het meeste aantal stemmen worden per categorie bekeken. Op deze manier maken kleinere deelnemers net zoveel kans op de titel uit hun categorie als grotere deelnemers in hun categorie! We hebben daardoor 2 winnaars in 2 verschillende categorieën en deze winkels mogen zich laten huldigen bij het WinnaarsEvent en mogen zich een jaar lang VriesVers Winkel van het Jaar 2021 noemen. 

De landelijke winnaar per categorie wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Daarnaast worden landelijk ook SmartSpotters ingezet én zullen mystery guests de laatst overgebleven winkels, per categorie, bezoeken. Hun waarderingen zijn ook van belang en tellen mee in de eind waardering.  

6. Maken niet alleen de grote winkels kans op titel VriesVers Winkel van het Jaar 2021?
Nee, We werken dit jaar met 2 categorieën, gebaseerd op VVO van 0-1.000 m2 en > 1.000 m2. Op deze manier maakt een kleine winkel net zoveel kans als een grote winkel.

7. Wat kan ik doen om veel stemmen te krijgen?
Om veel stemmen te werven, kun je ons POS materiaal ten volle benutten. Daarnaast is het verstandig om zo veel mogelijk exposure binnen jouw winkel te geven. Zorg dat jouw afdeling er tiptop verzorgd, goed gevuld en gespiegeld, hygiënisch, feestelijk en creatief aangekleed bij staat. Je kunt natuurlijk ook de medewerkers aan consumenten laten vragen of men al op jullie winkel heeft gestemd. Tevens is het natuurlijk de moeite waard om jullie deelname via Social Media zoals Facebook en Twitter uit te dragen. Tot slot werkt het uitstekend indien je jouw achterban een e-mail kunt sturen met het verzoek een stem uit te brengen. En vergeet de lokale en regionale pers niet te informeren over jouw deelname. Je krijgt daarvoor informatie vanuit het VriesVers Platform. 

8. Ik heb nog geen POS-materiaal ontvangen. 
In week 35 wordt al het POS-materiaal afgeleverd. Wij werken met een track & trace systeem en kunnen je eventueel helpen wie wanneer het POS-materiaal in ontvangst heeft genomen. 

9. Stemmen via Internet Explorer lukt niet, wat nu?
​Een kleine groep mensen gebruikt nog Internet Explorer. Echter, dat worden er iedere dag minder. Het is daarnaast te bewerkelijk om de  verkiezingswebsites voor Internet Explorer up to date te houden. Gebruik jij nog wel Internet Explorer en werkt het stemmen niet naar behoren? Probeer dan te stemmen via je mobiel of gebruik bijvoorbeeld Google Chrome om je stem uit te brengen.

10. Onze naam staat verkeerd op de website, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar vragen@stemvriesvers.nl

11. Wie is de initiatiefnemer van de verkiezing? 
De verkiezing is mogelijk gemaakt door het VriesVers Platform.

12. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Jazeker, lees hier de voorwaarden. 

13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan tot en met 25 september 2021 gestemd worden.

14. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details